یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

حوزه نیوز؛ مرکز تربیت مربی کودکان و نوجوانان توانسته تا امروز بیش از 7 هزار طلبه در سطوح مختلفی در استان‌های قم، اصفهان، تبریز، شیراز، اهواز و حتی سوریه و افغانستان را به عنوان مربی کودک و نوجوان تربیت کند تا حوزه علمیه قم به عنوان متولی امر دین در جامعه، در عرصه مسائل فرهنگی و تربیتی ویژه کودکان و نوجوانان گام‌های مهم‌تر و عمیق‌تری بردارد.

آنچه پیش روست، گفت وگوی خواندنی خبرنگار مرکز خبر حوزه با حجت الاسلام و المسلمین راستگو، رییس مرکز تربیت مربی ویژه کودکان و نوجوانان دفتر تبلیغات اسلامی است که در آن به تأثیر کتاب در شکل‌گیری شخصیت کودک و نوجوان و نیازهای این پرسنل پرداخته شده است.

*به مسئله کتاب کودک و نوجوان بی‌توجه نباشیم

یکی از منابع مهم تغذیه کودکان و نوجوانان کتاب است، اگر والدین، مربیان تربیتی و فضلای حوزه به مسئله کتاب کودک و نوجوان بی توجه باشند، بخش عظیمی از اثراتی که می‌بایست در این قشر داشته باشند را نخواهند داشت، چون کتاب یک گفت وگوی دوستانه، صمیمی و خالصانه و بدون سر و صدا با کودک است، هرچند امروزه، کتاب‌های دیجیتالی نیز به نوشت افزارها افزوده شده و دایره این قلمرو وسعت بسیار زیادی یافته و نیاز بیشتری در دقت و تعمیق این عرصه احساس می‌شود.

نمایشگاهی که هر سال در شهر بولونیای ایتالیا برپا می‌شود و صدها ناشر کودک از سراسر جهان در آن شرکت می‌کنند جایگاه خوبی برای عرضه سالانه کتاب کودک در سطح جهانی است که ایران اسلامی نیز با ارائه آثار خود نقش خوبی در این نمایشگاه ایفا می‌کند؛ البته برای ما قانع کننده نیست.

اگر متوسط 16 میلیون دانش آموز در کشور ایران وجود داشته باشد و این دانش آموزان هر کدام هفته‌ای یک کتاب مطالعه کنند و نیمی از این کتاب‌ها تجدید چاپ‌های گذشته باشد، با این حال نیاز به کتاب ویژه کودک و نوجوان در کشور رقم بالایی را به خود اختصاص می‌دهد که این نیاز تاکنون آنچنان که باید و شاید تامین نشده است.

*هزینه‌های کلان برای انحراف افکار نوجوانان و جوانان!

با وجود شبهات فراوانی که از سوی فرق و مذاهب مختلف علیه شیعه وارد می‌شود و برنامه ریزی‌ها و هزینه‌های کلانی که صرف انحراف افکار عمومی به ویژه کودکان، نوجوان و جوانان می‌گردد، ضرورت توجه به این عرصه چند برابر می‌گردد.

شبکه‌های تلویزیونی و ماهواره‌ها، سایت‌ها و وبلاگ‌های مختلفی که در سراسر جهان علیه اسلام و ارزش‌های انسانی وجود دارد و موضع گیری‌های شدید وهابیت که اخیراً علیه شیعیان سراسر دنیا همزمان با شکل گیری بیداری‌های اسلامی در کشورهای عربی، شروع شده است، ضرورت پرداختن به کتاب کودک را به خوبی می توان احساس کرد.

*ضرورت توجه به کتاب‌های اخلاقی و اعتقادی ویژه کودک و نوجوان

توجه به تدوین و تالیف کتاب های اخلاقی و اعتقادی ویژه کودک و نوجوان، راه اندازی سایت ها و وبلاگ های اسلامی و شیعی ویژه کودکان یکی از ضرورت های بسیار مهم است که حوزویان در این عرصه بیش از گذشته مورد خطاب و سوال قرار دارند و به نحوی متولی امر دین در میان اقشار مختلف جامعه و به تبع آن کودکان و نوجوانان هستند.

توقعی که از حوزه علمیه به عنوان مجری و خاستگاه اسلام ناب محمدی (ص) در جامعه نسبت به کودک و نوجوان وجود دارد، این توقع نسبت به صدا و سیما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش به حق بیشتر است، این در حالی است که متاسفانه عمده تغذیه دینی دانش آموزان بر عهده آموزش و پرورش است؛ صدا و سیما برنامه های مناسب و لازم را ندارد، وزارت فرهنگ و ارشاد نیز فقط ناظر بر چاپ کتاب و متولی محسوب نمی شود و حوزه های علمیه نیز در این زمینه کمتر وارد می شوند.

*حوزویان سری هم به شبهات اینترنتی برنند

 کودکان و نوجوانان هنوز متولی دینی مشخصی ندارند؛ اگر حوزویان سری به شبهات اینترنتی و شبهاتی که ماهواره ها القا می کنند، بزنند، مشاهده می کنند، مظلوم ترین و محروم ترین نسل تاریخ، نسل امروز ما است؛ زیرا به خاطر تهاجماتی که از داخل و خارج بر افکارشان می شود و مدافعی ندارند، به آنها ظلم می شود.

اگر امروز در گوشه و کنار جامعه ما شاهد خلاف ها و بی بند و باری ها و مشکلات اخلاقی و اجتماعی هستیم، ریشه کار در همین بی توجهی ها، غفلت ها و کم کاری ها است. همین امروز باید دست به کار شد و برنامه ریزی اساسی را در این زمینه شروع کرد.

*ورود حوزویان به عرصه تربیت معنوی و کودک و نوجوان

مرکز تربیت مربی کودکان و نوجوانان توانسته تا امروز بیش از 7 هزار طلبه در سطوح مختلفی در استان‌های قم، اصفهان، تبریز، شیراز، اهواز و حتی سوریه و افغانستان را به عنوان مربی کودک و نوجوان تربیت کند تا حوزه علمیه قم به عنوان متولی امر دین در جامعه، در عرصه مسائل فرهنگی و تربیتی ویژه کودکان و نوجوانان گام‌های مهم‌تر و عمیق‌تری بردارد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha